ΤΟ TERROIR
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Ο κύκλος του κρασιού, από το αυλάκι στον αμπελώνα ως την επίγευση μετά την τελευταία γουλιά, αποτυπώνεται σε πολλές διαστάσεις και στιγμές. Μια επίσκεψη στα αμπελοτόπια μας, θα σας φέρει σε επαφή με τη μαγεία του κύκλου αυτού, τη συναρπαστική γη της Αλμωπίας, αλλά και την οινική φιλοσοφία μας.
Λουτράκι
Η τοποθεσία του αμπελώνα μας στο Λουτράκι, μας προσφέρει γενναιόδωρα ηλιοφάνεια, με υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας την περίοδο της ωρίμανσης των σταφυλιών. Το πρωί οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, ενώ πέφτουν κατά τις βραδινές ώρες. Μια κλιματολογική συνθήκη, που σε συνδυασμό με τα πηλοαμμώδη εδάφη του αμπελότοπού μας, εξασφαλίζουν μια αρκετά μακρά περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών μας. Από το συγκεκριμένο αμπελοτόπι δημιουργούμε οίνους με πολύ καθαρή και σαγηνευτική έκφραση του φρουτώδους χαρακτήρα, με μεγάλη τυπικότητα ως προς την ποικιλία τους και δυναμική καθαρότητα ως προς την τυπικότητα των ποικιλιών και καλή ωριμότητα των τανινών. Στα 30 στρέμματά του καλλιεργούνται Syrah, Ξινόμαυρο, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά.
Read more
Νερόμυλοι
Ένα μοναδικό αμπελοτόπι, χωρίς προηγούμενα δείγματα γραφής πριν την εγκατάστασή μας στην περιοχή, που προσφέρεται για την καλλιέργεια ερυθρών και λευκών ποικιλιών. Κατά την περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών η διαφορά στις θερμοκρασίες νύχτας και ημέρας είναι αρκετά μεγάλη, οδηγώντας έτσι σε μία αρκετά μακρά περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών μας.
Στο αμπελοτόπι μας οι ερυθρές ποικιλίες (Ξινόμαυρο, Μαυροτράγανο και Syrah) παράγουν οίνους με εντυπωσιακή συμπύκνωση και πολυπλοκότητα και ωριμότητα τανινών. Τα κρασιά μας έχουν πολύ μεγάλη δυναμική παλαίωσης.
Η λευκή γηγενής ποικιλία Αμάσσι, και η διεθνής ποικιλία Sauvignon Blanc βρίσκουν τη βάση τους εδώ, και χαρίζουν ένα πολύ τυπικό αρωματικό προφίλ και μία ένταση σε όλο τους το εύρος.
Στα 30 στρέμματά του καλλιεργούνται Αμάσσι, Ρομπόλα, Sauvignon Blanc, Syrah, Μαυροτράγανο και Ξινόμαυρο.
Read more