Ρυθμίσεις απορρήτου

×

Όταν επισκέπτεστε οποιονδήποτε ιστότοπο, ενδέχεται να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookies. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να αφορούν εσάς, τις προτιμήσεις σας ή τη συσκευή σας και χρησιμοποιούνται κυρίως για να λειτουργήσει ο ιστότοπος όπως περιμένετε. Οι πληροφορίες συνήθως δεν σας προσδιορίζουν άμεσα, αλλά μπορούν να σας δώσουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία ιστού. Επειδή σεβόμαστε το δικαίωμά σας στο απόρρητο, μπορείτε να επιλέξετε να μην επιτρέπετε ορισμένους τύπους cookies.


Ρυθμίσεις Cookies

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Θυμόμαστε τις προτιμήσεις και τις επισκέψεις σας.

Μια βραδιά στο Ρίνι Δίπλα στο μουσείο

img img
image img
Από την καθηλωτική ομορφιά του τοπίου της Αλμωπίας, σε μια προσεγμένη γωνιά της πρωτεύουσας. Τα χιλιόμετρα που διένυσε το Κτήμα Ζην Ηδέως μπορεί να ήταν πολλά, είχαν όμως έναν σκοπό; τη δημιουργία ενός μοναδικού οινογαστρονομικού ταξιδιού. Αυτού που απόλαυσαν φίλοι και γνώστες της γεύσης την 22η του Απριλίου στο «Το Ρίνι», στις παρυφές του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών.

«Περί πλείστου ποιοῦμαί τι» σημαίνει «θεωρώ κάτι πολύ σπουδαίο». Σε αυτό το πνεύμα και με την ανάλογη σημασία και προσοχή κινήθηκαν και οι τρεις οικοδέσποινες: η Ευτέρπη Γάτσου και η Αγγελική ; – Managing Director και Οινολόγος του Ζην Ηδέως αντίστοιχα – και φυσικά η ψυχή τού «Το Ρίνι», σεφ Μαρίνα Χρονά. Ταίριαξαν πιάτα και φιάλες, πάντρεψαν γευστικές αποχρώσεις, και δημιούργησαν την ιδανική συνθήκη γνωριμίας με το Κτήμα.

Επτά πιάτα -ειδικά επιμελημένα από τη Μαρίνα Χρονιά για την ημέρα- που περιλάμβαναν ανάμεσα σε άλλα μανούρα από την Πάρο, φασόλια από τη Λήμνο, γραβιέρα Σύρου και αρσενικό Μπαμπούνη, συνοδεύτηκαν από ισάριθμες ετικέτες του Κτήματος. Από τα ποτήρια των καλεσμένων παρέλασαν ο αφρώδης brut ροζέ Collectionneuse 2022, τα λευκά ξηρά Nouvella II και Καλή Πεδιάδα 2023, το ερυθρό ξηρό Nouvella I και το ερυθρό Thelema, το ροζέ ξηρό Suffragette, καθώς και μια ετικέτα-έκπληξη, της οποίας η γευστική πρώτη έγινε τη συγκεκριμένη βραδιά.

Το μωσαϊκό δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών ποικιλιών -όπως το Αμάσσι, η Μαλαγουζιά, το Μαυροτράγανο, κ.ά.- που συνθέτουν το προφίλ του βορειοελλαδίτικου οινοποιείου, συνάντησε τον αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα του μενού. Ένα pairing που έδωσε το έναυσμα για μια γευστική στιχομυθία, που αποκάλυψε αναπάντεχα μυστικά στο κοινό που την απόλαυσε.

Σε ένα setting που του έδωσε τον κατάλληλο χώρο και χρόνο να συστηθεί, το Κτήμα Ζην Ηδέως ανανέωσε άτυπα το ραντεβού του με το οινοφιλικό κοινό της Αθήνας. Φυσικά, για όσες και όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το επόμενο event, οι ετικέτες του δίνουν το «παρών» σε επιλεγμένες ενημερωμένες κάβες. Εις το επανιδείν λοιπόν!
image img
image img
image img
image img
image img