ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Δημιουργούμε τον αμπελώνα μας  με σύνεση και υπομονή στο πέρασμα των χρόνων αλλά με κύριο στόχο πάντα την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας. 

Καλλιεργούμε τα αμπέλια μας σε τρία διαφορετικά αμπελοτόπια στην περιοχής της Αλμωπίας.

Η επιλογή τους έγινε μετά από πολύ μελέτη και σκέψη και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το μικροκλίμα του κάθε τόπου. Στον αμπελώνα μας θα συναντήσετε κυρίως ελληνικές ποικιλίες αλλά και κάποιες διεθνείς, που επιλέχθηκαν πιστεύοντας στον άριστο εγκλιματισμό τους στο καθένα από τα τρία αμπελοτόπια μας. Ο κρύος χειμώνας, η πολύ καλή ημερήσια διαφορά θερμοκρασίας κατά την περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών (χαμηλές θερμοκρασίες το βράδυ), το ύψος βροχοπτώσεων και η πλούσια ηλιοφάνεια εξασφαλίζουν μια μακρά περίοδο αρωματικής και φαινολικής ωριμότητας των σταφυλιών με εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

ΚΤΗΜΑ ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ

Οι αμπελώνες μας

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Ο πρώτος αμπελώνας συνολικής έκτασης 35 στρεμμάτων, εγκατεστημένος το 2003 βρίσκεται στο Λουτράκι Αριδαίας. Σε υψόμετρο περίπου 260 μέτρα και σε ένα ιδανικό οικοσύστημα φυτεύτηκαν οι διεθνείς ποικιλίες Merlot, Syrah και Cabernet Sauvignon. Η δυναμική επέκταση του οινοποιείου που ξεκίνησε το 2016 και συνεχίζεται, συμπλήρωσε το αμπελοτόπι του Λουτρακίου με τις ποικιλιές Syrah, Ξινόμαυρο και Ασύρτικο αυξάνοντας τον αμπελώνα.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΝΟΤΙΑ

Την άνοιξη του 2017 στο χωριό Νότια και σε υψόμετρο 600m φυτεύτηκαν σε μια έκταση 23 στρεμμάτων οι λευκές ποικιλίες του οινοποιείου μας Ρομπόλα, Μαλαγουζιά και Chardonnay.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ

Τέλος στους Νερόμυλους, το χωριό όπου βρίσκεται και η πλήρως εξοπλισμένη οινοποιητική μας μονάδα, έχουν φυτευτεί 30 στρέμματα σε υψόμετρο 300m και σε αμμοπηλώδη εδάφη οι ποικιλίες Ρομπόλα, Αμάσσι, Ξινόμαυρο, Syrah και Μαυροτράγανο.

Καλάθι αγορών
elGreek