Πολιτική Ακύρωσης/Επιστροφών & Υπαναχώρησης – Όροι χρήσης

Όροι Χρήσης και Συναλλαγών

Η εταιρεία Κ. ΓΑΤΣΟΣ – Α. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ Α.Β.Ε.Ε. (στο εξής “εταιρεία”) διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή και να ανανεώνει τους παρόντες όρους χρήσης και συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος www.zinideos.gr, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη.

Το www.zinideos.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης οίνου, μέσω του Διαδικτύου, της ετερόρρυθμης εταιρίας με την επωνυμία «Κ. ΓΑΤΣΟΣ – Α. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ ΑΒΕΕ» και διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ» (ΑΦΜ: 998495037, ΔΟΥ: ΕΔΕΣΣΑΣ), που εδρεύει στο Λουτράκι Αλμωπίας, με αριθμό ΓΕΜΗ: 00024229677000.

Όλες οι παραγγελίες διέπονται από τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις οι οποίες είναι νομικά ισχυρότερες από οποιοδήποτε άλλο έγγραφο. Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγησή σας στην άνω ιστοσελίδα www.zinideos.gr συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεσή σας με αυτούς.

Τιμές / Παραγγελίες

Οι τιμές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα ισχύουν για κάθε αγορά με την προϋπόθεση πως υπάρχει διαθεσιμότητα του προϊόντος. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία προσπαθεί να έχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της την πιο πρόσφατη ενημέρωση σε σχέση με τη διαθεσιμότητα ενός προϊόντος.

Οι τιμές είναι σε Ευρώ (€) και συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Στις προσφορές υφίστανται περιορισμοί διαθεσιμότητας και εξυπηρετούνται οι πελάτες ανάλογα με τη σειρά προτεραιότητας, δηλαδή την ακριβή ώρα εγγραφής της παραγγελίας τους στο σύστημα. Δεδομένου ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι προσφορές μπορεί να είναι πολύ ελκυστικές, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει μια παραγγελία αν αυτή φαίνεται παράλογη για κατανάλωση ιδιώτη και προκειμένου να εξυπηρετήσει περισσότερους πελάτες της.

Όλες οι παραγγελίες επιβεβαιώνονται μέσω της αποστολής του σχετικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η παράδοση της παραγγελίας εξαρτάται πάντα από την διαθεσιμότητα των προϊόντων και την ενημέρωση πλήρους εξόφλησής της από την Τράπεζα ή τη μεσολαβούσα εταιρεία επεξεργασίας πιστωτικών καρτών.

Τρόποι Πληρωμής / Ασφάλεια Συναλλαγών

Κάθε παραγγελία πρέπει να εξοφλείται εξ ολοκλήρου με την ολοκλήρωσή της. Η εξόφληση μπορεί να γίνει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, τραπεζικό έμβασμα ή αντικαταβολή αν η παραγγελία θα παραδοθεί εντός Ελλάδος.

Οι πάροχοι εκκαθάρισης πιστωτικών καρτών εξασφαλίζουν υψηλότατο επίπεδο ασφάλειας συναλλαγών λόγω του ότι:

Οι πληροφορίες σχετικά με την κάρτα μεταδίδονται / μεταφέρονται μέσω Διαδικτύου σε κρυπτογραφημένη μορφή (128-bit encryption) και δεν είναι προσβάσιμες από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Τα συστήματα και οι διαδικασίες που χρησιμοποιούνται από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες αποκλείουν σε τρίτους την πρόσβαση στα δεδομένα και τα πληροφοριακά τους συστήματα.

οι υπηρεσίες ακολουθούν τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές στον τομέα των πληρωμών για ηλεκτρονικό εμπόριο και επίσης είναι πλήρως συμβατές με τις προδιαγραφές για ασφαλείς on-line πληρωμές με κάρτα.

Η Εταιρία δεν έχει καμία πρόσβαση στα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας αφού η πληρωμή γίνεται με ανακατεύθυνση στο ειδικά διαμορφωμένο και κρυπτογραφημένο website της υπηρεσίας που θα επιλέξετε. Εμείς διατηρούμε μόνο στοιχεία δεδομένων που είναι απαραίτητα για την επικοινωνία, παράδοση της παραγγελίας και έκδοση των σχετικών παραστατικών.

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του www.zinideos.com διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994), που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση. Η χρήση της Ιστοσελίδας γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του επισκέπτη-πελάτη. Δεν ευθυνόμαστε για την κακόβουλη επέμβαση τρίτων.

Οι επισκέπτες της Ιστοσελίδας δεσμεύονται ότι δε θα βλάψουν τρίτους με κακόβουλη χρήση της Ιστοσελίδας και πως δεν θα παραβιάσουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Η επίσκεψη στην Ιστοσελίδα προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων.

Τέλος, η εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη για τη συναλλαγματική ισοτιμία που θα χρησιμοποιήσει η Τράπεζα ή ο πάροχος εκκαθάρισης πιστωτικών καρτών εφόσον η παραγγελία πρόκειται να χρεωθεί σε κάρτα χώρας άλλου νομίσματος από το Ευρώ. Επίσης η εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρέωση προμήθειας εφαρμόζει η Τράπεζα του αγοραστή προκειμένου να αποστείλει τη συνολική πληρωμή στην Τράπεζά μας σε Ευρώ. Τα εν λόγω έξοδα αναλαμβάνονται από τον αγοραστή. Τα στοιχεία τωνΤράπεζών μας προκειμένου να αποσταλεί έμβασμα είναι τα ακόλουθα:

Χώρα: Ελλάδα

Τράπεζα: Eurobank

Δικαιούχος Λογαριασμού: Κ. ΓΑΤΣΟΣ – Α. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΙΒΑΝ Λογαριασμού: GR4402602920000970200339926

BIC: ERBKGRAAXXX


Χώρα: Ελλάδα

Τράπεζα: Alpha Bank

Δικαιούχος Λογαριασμού: Κ. ΓΑΤΣΟΣ – Α. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΙΒΑΝ Λογαριασμού:  GR4201408730873002330001120


Απόδειξη / Τιμολόγιο

Η απόδειξη ή το τιμολόγιο θα εκδοθεί από την εταιρεία και θα αποσταλεί μαζί με την παραγγελία δείχνοντας τις αναλυτικές και τη συνολική τιμή σε Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο πελάτης ενημερώνεται για το τυχόν κόστος παράδοσης πριν την πραγματοποίηση της παραγγελίας. Εφόσον προβεί σε παραγγελία και η παράδοση έχει κόστος, αυτό θα περιλαμβάνεται στην απόδειξη ή το τιμολόγιο συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Παραδόσεις

Tα προϊόντα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους μεταφέρονται με δική μας ευθύνη. Ο χρόνος παράδοσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και τον τόπο παράδοσης. Οι καθυστερήσεις για παράδοση δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποζημιωθούν από την εταιρεία ούτε επιτρέπουν την ακύρωση της παραγγελίας. Αν ο χρόνος παράδοσης υπερβεί το διάστημα του ενός μηνός και τα προϊόντα δεν έχουν παραδοθεί παρόλο που ο πελάτης δήλωσε τη σωστή διεύθυνση παράδοσης, τότε η παραγγελία μπορεί να ακυρωθεί και ο πελάτης να αποζημιωθεί με το συνολικό ποσό πληρωμής του χωρίς να έχει οποιαδήποτε άλλη απαίτηση για αποζημίωση ή ζημία που θεωρεί πως έχει υποστεί. Εξαιρούνται περιπτώσεις παραγγελιών με ειδικά προϊόντα που ο πελάτης έχει ενημερωθεί για την καθυστέρηση και έχει συναινέσει σε αυτήν, καθώς και οι περιπτώσεις λανθασμένης δήλωσης στοιχείων παράδοσης.

Η εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη για καθυστερήσεις που οφείλονται στη λανθασμένη δήλωση στοιχείων παράδοσης και στοιχείων επικοινωνίας από την πλευρά του πελάτη. Σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης δεν δικαιούται να δημιουργήσει θέμα ακύρωσης της παραγγελίας και η παραλαβή τους γίνεται σε περαιτέρω συνεννόηση του πελάτη με την εταιρεία παράδοσης.

Στην περίπτωση αποστολής προϊόντων σε χώρες εκτός Ελλάδος, η αποστολή ενδέχεται να περάσει τη διαδικασία εκτελωνισμού στη χώρα προορισμού. Τα κόστη εκτελωνισμού διαφέρουν ανά χώρα και δεν περιλαμβάνονται στο κόστος της παραγγελίας και των μεταφορικών. Τη διαδικασία συνήθως θα την εκτελέσει η εταιρεία Courier η οποία στη συνέχεια θα σας ενημερώσει για το εν λόγω ποσό. Είναι στην κρίση και απόφαση του πελάτη να αναλάβει ένα τέτοιο ρίσκο που μπορεί να σημαίνει από την πληρωμή του κόστους εκτελωνισμού στη χώρα προορισμού μέχρι την κατάσχεση των προϊόντων από το εκάστοτε τελωνείο.

Κατά την παράδοση των κρασιών, εναπόκειται στον πελάτη να ελέγξει την κατάσταση των εμπορευμάτων και να ενημερώσει άμεσα τον υπάλληλο της εταιρείας παράδοσης για τυχόν κατεστραμμένα προϊόντα ή προϊόντα που λείπουν στο ανάλογο δελτίο που θα του παρασχεθεί. Επίσης οφείλει εντός 2 ημερών να ενημερώσει την εταιρεία περί της δήλωσης καταστροφής ή απώλειας προκειμένου να αποζημιωθεί για τα εν λόγω προϊόντα. Είναι ευλόγως κατανοητό πως ο πελάτης είναι υπεύθυνος για τα προϊόντα από τη στιγμή που αυτά του έχουν παραδοθεί.

Για τα προϊόντα τα οποία αναφέρονται ως “Άμεσα διαθέσιμα”, η αποστολή τους από την εταιρεία μας πραγματοποιείται το πολύ εντός 5 εργασίμων ημερών.

Ακυρώσεις Παραγγελιών – Επιστροφές προϊόντων – Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Ο πελάτης διατηρεί το δικαίωμα να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε, αζημίως και χωρίς υποχρέωση ανακοίνωσης του λόγου για τον οποίο επιθυμεί την επιστροφή των προϊόντων, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής. Στην περίπτωση αυτή, επιβαρύνεται με το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Οι επιστροφές θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που ο πελάτης επιθυμεί να επιστρέψει βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση στην οποία παρελήφθησαν, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους.

Ο πελάτης προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλει να ενημερώσει την εταιρεία για την απόφασή του να υπαναχωρήσει με μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. επιστολή που θα σταλεί με ταχυδρομείο ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο). H δήλωση υπαναχώρησης, πρέπει να αποσταλεί εντός της ανωτέρω προθεσμίας. Εάν ο πελάτης αποστείλει ηλεκτρονικώς τη δήλωσή του για υπαναχώρηση, η εταιρεία θα του διαβιβάσει πάνω σε σταθερό μέσο (π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) επιβεβαίωση λήψης της υπαναχώρησής του.

Για να τηρήσει ο πελάτης την προθεσμία υπαναχώρησης, είναι αρκετό να στείλει την δήλωση περί άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησής του, πριν λήξει η προθεσμία υπαναχώρησης. Επίσης, ο πελάτης οφείλει να στείλει πίσω στην εταιρεία τα προϊόντα που επιθυμεί να επιστρέψει χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερών από την ημέρα που δήλωσε στην εταιρεία ότι υπαναχωρεί. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν ο πελάτης στείλει πίσω τα προϊόντα πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών. Ο πελάτης θα επιβαρυνθεί με την άμεση δαπάνη επιστροφής των προϊόντων.

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, η επιστροφή των χρημάτων που αντιστοιχεί στα προϊόντα που παρήγγειλε ο πελάτης, θα ολοκληρωθεί εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που το www.zinideos.gr θα πληροφορηθεί την απόφαση του πελάτη να υπαναχωρήσει. Η εταιρεία δικαιούται να καθυστερήσει την επιστροφή χρημάτων μέχρις ότου λάβει πίσω τα αγαθά προκειμένου να διαπιστώσει ότι παραμένουν στην αρχική του κατάσταση και συσκευασία. Η εταιρεία θα εκτελέσει την ανωτέρω επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που ο πελάτης χρησιμοποίησε για την αρχική συναλλαγή, εκτός κι αν ο πελάτης έχει συμφωνήσει ρητώς για κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα χρεωθεί ο πελάτης έξοδα για τέτοια επιστροφή χρημάτων. Η εταιρεία δεν απαιτείται να επιστρέψει πρόσθετες δαπάνες παράδοσης, εάν ο πελάτης ρητώς είχε επιλέξει τρόπο παράδοσης άλλο από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που προσφέρει η εταιρεία.

Ο πελάτης φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των αγαθών προκύψει από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για να προσδιορίσει τη φύση και τα χαρακτηριστικά των αγαθών.

Προστασία των ανηλίκων

Η καταχώρηση παραγγελίας προϊόντων μας πιστοποιεί ότι ο πελάτης είναι άνω των 18 ετών ή έχει συμπληρώσει το νόμιμο όριο ηλικίας που απαιτείται στη χώρα που διαμένει προκειμένου να μπορεί να αγοράζει και να καταναλώνει αλκοόλ.

Κατάχρηση αλκοόλ

Η κατάχρηση αλκοόλ είναι επικίνδυνη για την υγεία.  Συνιστούμε σε όλους τους πελάτες να καταναλώνουν υπεύθυνα για την ικανοποίησή τους χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία τους.

Προστασία αρχείων

Η εταιρεία Κ. ΓΑΤΣΟΣ – Α. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ Α.Β.Ε.Ε.είναι ο ιδιοκτήτης των στοιχείων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Τα δεδομένα, κείμενα, γραφήματα, λογότυπα και εικονίδια της ιστοσελίδας προστατεύονται νομικά και η οποιαδήποτε χρήση τους απαιτεί πρότερη ενημέρωση και συμφωνία της εταιρείας.

Καλάθι αγορών
elGreek